Оцінювання, формування і розвиток конкурентних переваг підприємства - Клімова, А. (My University, 2019)
Оцінюючи конкурентоспроможність підприємства необхідно враховувати фактори конкурентоспроможності продукції, потенціалу підприємства, галузей, регіонів і країни в цілому. Врахування запропонованих факторів, надасть змогу розробити систему показників конкурентоспроможності та методи її оцінки, спрямувати їх на ліквідацію існуючих проблем підприємства. Наведені фактори дозволяють створити і підтримувати належний рівень конкурентних переваг підприємства, а також визначити поточне та стратегічне управління конкурентоспроможністю підприємства.
Keywords: менеджмент; конкурентна перевага; конкурентоспроможність; стратегічне управління конкурентоспроможністю; метод бенчмаркінгу