Застосування наноматеріалів в безрозбірному сервісі - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Маніта, Ігор Юрійович; Манита, Игорь Юрьевич; Manita, Ihor (ТДАТУ, 2020)
Розглянуті нанопрепарати дозволяють: значно підвищити зносо-стійкість деталей; скоротити тривалість і поліпшити якість приробітку поверхонь тертя; ефективно підвищити задиростійкість і знизити піттінг контактуючих поверхонь в важко навантажених парах тертя; знизити температуру працюючих вузлів, рівень шуму і вібрації.
Keywords: нанотехнології; тертя; ефект пластифікування поверхонь тертя; наноалмази; рекондіціонери; кондиціонери металу; геомодифікатори