Особливості конструкції вібраційного швидкоморозильного пристрою - Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Паляничка, Надія Олександрівна; Verkholantseva, Valentyna; Palianychka, Nadiia (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA; Для фермерських господарств, що займаються вирощуванням ягоди в промислових масштабах, першорядним завданням є збереження цієї смачної, соковитої, але дуже вибагливої до умов зберігання ягод. Адже за кімнатної температури ягода зберігає свої властивості та товарний зовнішній вигляд не більше 8 годин. Після цього плоди ягід починають виділяти сік, втрачають свою пружність і презентабельність. Заморозка ягід дозволяє зберігати максимально довго без втрати смакових та корисних властивостей. Це дає можливість не відправляти її відразу на переробку, а продавати практично у свіжому вигляді, у тому числі на експорт, що підвищить прибутковість ягідного бізнесу.
Keywords: розробка обладнання; заморожування ягід; харчова промисловість; збереження продуктів