Оцінка градієнтів генеруючої потужності вітроенергетичних установок - Кузнєцов, М. П.; Лисенко, Ольга Валеріївна; Лысенко, Ольга Валерьевна; Lysenko, Olha (My University, 2017)
Досліджені показники вітрового режиму дозволяють точніше спрогнозувати роботу вітроелектричної станції в досліджуваному регіоні та її вплив на характер постачання електроенергії при роботі у складі централізованої чи локальної енергосистеми. При цьому перелік досліджених параметрів не є вичерпним, потреба в додаткових дослідженнях визначається особливостями роботи енергосистеми як в частині генерування, так і споживання електроенергії.
Keywords: енергозабезпечення; енергонезалежність; природний газ; показники енергоємності ВВП України; енергозаощаджуючі технології; вітроенергетичні установки