Екологічна оцінка впливу ТОВ Гірничодобувна компанія «Мінерал» на довкілля (м. Пологи): пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Катрич, Наталія (ТДАТУ, 2021)
У зв’язку з широкомасштабним руйнуванням внаслідок господарської діяльності геологічного середовища все більш актуальною стає проблема його раціонального використання та охорони. З цією метою необхідне створення державного фонду родовищ корисних копалин і його резерв та розроблено положення про його використання. Варто передбачити чіткі еколого-економічні відносини між власником та користувачем надр, які б враховували плату за землю, надра, штрафні санкції за порушення природоохоронного законодавства. Промисловому використанню надр обов’язково має передувати їх ретельне геологічне, гідрогеологічне й інженерно-геологічне дослідження.
Keywords: геологія; екологічний стан; довкілля; відходи; екологічна безпека