Варіанти застосування безпідстилкового перепелиного посліду як добрива - Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (My University, 2021)
Серед усієї різноманітності органічних добрив більш концентрованим, швидкодіючим і найціннішим вважається пташиний послід, який за хімічним складом багатший від гною ВРХ у кілька разів. В посліді поживні речовини знаходяться у сприятливому поєднанні для рослин та мікрофлори ґрунту: 50 % азоту, 40 % фосфору і 60 % калію швидко розчиняються у воді та легко засвоюються. Вміст елементів живлення в посліді залежить в основному від складу кормів і менше від способу утримання птахів.
Keywords: пташиний послід; безпідстилковий послід; перепелиний послід; поживні речовини; компост; добриво