Санаційний аудит в Україні - Тисленко, В. (My University, 2019)
Функціонуючи в ринковій економіці як суб’єкт підприємницької діяльності кожне підприємство має забезпечувати такий стан своїх фінансових ресурсів, за якого воно б стабільно зберігало можливість безперервно виконувати свої фінансові зобов‘язання. Однак в останні роки в Україні спостерігається стійка тенденція до зростання кількості фінансово неспроможних підприємств. Важливим є те, що серед підприємств, справи про банкрутство яких перебувають на розгляді, значний відсоток становлять такі, що тимчасово потрапили в скрутне становище. Банкрутство підприємств – це наслідок глибокої фінансової кризи, система заходів щодо управління якою не дала позитивних результатів. Ідентифікація фази фінансової кризи є необхідною передумовою правильної та своєчасної реакції на неї.
Keywords: ринкова економіка; санаційний аудит; капітал; фінансова санація