Місце соціального капіталу в економічній безпеці підприємництва - Шолох, Н. О. (My University, 2019)
В останні роки у вітчизняній економічній науці широко використовується поняття «соціальний капітал», яке розглядається як додатковий ресурс, здатний суттєво впливати на ефективність підприємницької діяльності. Соціальний капітал створюється завдяки взаємовідносинам, що мають місце всередині груп людей, які об’єднуються внаслідок спільних інтересів для допомоги та отримання взаємної вигоди [2]. Вважаємо, що соціальний капітал можна розглядати як фактор, що напряму пов'язаний з економічною безпекою підприємництва. В табл. 1 наведені сучасні трактування сутності поняття «економічна безпека підприємництва»
Keywords: соціальний капітал; економічна безпека підприємства; підприємницька діяльність; додатковий ресурс; економіка