Опис до патенту на корисну модель № 56662 "Електронний пристрій захисту асинхронних електродвигунів" - Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr; Кузьменко, В. В.; Смуригін, В. М. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2011)
Електронний пристрій захисту асинхронних електродвигунів, що складається з оптичного датчика швидкості обертання вала електродвигуна, який має інфрачервоний світлодіод і фототранзистор, який через буферний елемент приєднаний до входу скидання програмованого лічильника імпульсів, генератора імпульсів, який приєднаний до тактового входу програмованого лічильника імпульсів, програмованого лічильника імпульсів та транзисторного ключа з електромагнітним реле, який відрізняється тим, що в схему введений інфрачервоний датчик частоти обертання вала електродвигуна, який складається з інфрачервоного світлодіода і фототранзистора
Keywords: електродвигун; оптичний датчик; інфрачервоний світлодіод; фототранзистор; електромагнітне реле