Опис до деклараційного патенту на винахід № 61660 "Амортизатор" - Лубяний, М. М.; Просвірнін, В. І.; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Жуковський, В. А.; Антонова, Галина Володимирівна; Антонова, Галина Владимировна; Antonova, Halyna; Бондар, Андрій Миколайович; Бондарь, Андрей Николаевич; Bondar, Andrii (Державний департамент інтелектуальної власності, 2003)
Амортизатор, що містить циліндр, шток з поршнем, два трубопроводи, які виконані з немагнітного матеріалу і з'єднують порожнини циліндра, які заповнені магнітною рідиною, з теплообмінником, причому на одному з трубопроводів встановлений соленоїд, підключений до регульованого джерела живлення, який відрізняється тим, що на другий трубопровід встановлений соленоїд, підключений до іншого регульованого джерела живлення
Keywords: амортизатор; цилінд; шток; поршень; трубопровід; магнітна рідина; теплообмінник; соленоїд; регульоване джерело живлення; машинобудування; засіб для гасіння коливань