Технологія виробництва пива в умовах цеху потужністю 300 дал готової продукції за зміну - Прасолов, Данил Сергійович (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Кваліфікаційну роботу присвячено технології виробництва пива світлого «Азовського» та пива темного «Українського». В роботі надана характеристика сировини та допоміжних матеріалів для виробництва пива світлих та темних сортів. Розглянуті, підібрані та описані технології виробництва запланованих видів продукції. Виконано продуктові розрахунки для виробництва пива «Азовського» та «Українського». Наведені вимоги стандартів до сировини та готової продукції. Зроблений аналіз небезпечних факторів та встановлені критичні контрольні точки за системою НАССР. Проведений підбір і розрахунок технологічного обладнання та технологічних площ цеху для виробництва вказаних видів пива. Проведені економічні розрахунки доцільності виробництва пива. Визначені заходи з ОП та ТБ на підприємстві. Виконана апаратурно-технологічна схема та проект цеху по виробництву пива. Зроблені висновки по кваліфікаційній роботі. Наведений список використаних літературних джерел.
кваліфікаційна робота бакалавра
Keywords: пиво; технологічна схема; солод; затор; бродіння; фільтрування; хміль; карбонізація; утилізація відходів; економічні показники; охорона праці