Децентралізація у контексті розвитку регіонів - Андріяшин, В. С.; Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna (My University, 2021)
Децентралізація влади – це передача владних повноважень і відповідальності від суб’єктів управлінського впливу іншим структурним одиницям, наділеним необхідними правами, обов’язками та ресурсами. Реформа децентралізації – одна з небагатьох реформ в Україні, яка має свій план, стратегію, чітку концепцію. Її особливістю є те, що в контексті децентралізації одночасно проводиться декілька реформ у сфері державного управління: територіальної організації влади; місцевого самоврядування; регіональної політики
Keywords: місцеве самоврядування; реформи; реформи децентралізації; бюджет