Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів вищої освіти «Бакалавр» денної форми навчання (на основі повної загальної середньої освіти) Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana; Шлєіна, Людмила Іванівна; Шлеина, Людмила Ивановна; Shlieina, Liudmyla; Зімонова, Ольга Володимирівна; Зимонова, Ольга Владимировна; Zimonova, Olha (My University, 2019)
Провідним напрямом сучасного розвитку Української держави є європейська інтеграція. Цей процес охоплює дедалі більше сфер життєдіяльності, включаючи вищу освіту. Інтеграційні процеси потребують перебудови вищої школи та зміни спрямованості навчального процесу від простого навчання в навчальному закладі до вироблення в людини розуміння необхідності та вміння навчатися впродовж всього життя. Один із шляхів реформування освіти в України - приєднання України до Болонського процесу
Keywords: освіта; українська освіта; Болонський процес; українська мова; мова професійного спілкування; фахове спілкування; термінологія; ділове листування