Техніко-енергетична оцінка сучасних малогабаритних ґрунтообробних мотоблоків - Чернецький, В. А. (ТДАТУ, 2020)
В сучасному агровиробництві України рівень механізації на малих господарських фермах на 25-30% нижче, ніж в цілому по галузі і в середньому складає 18%. У зв’язку з цим актуальними стали питання виробництва і оснащення малих ферм міні-тракторами, мотоблоками та іншою малогабаритною технікою для фермерських господарств.
Keywords: міні-трактори; мотоблоки; малогабаритна техніка; коефіцієнт; питома продуктивність; діапазон швидкостей