Обґрунтування ресурсозберігаючих режимів краплинного зрошення насаджень черешні в умовах півдня України - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2021)
Застосування краплинного зрошення в інтенсивній технології вирощування плодових культур одночасно із ущільненими схемами садіння, малооб’ємними кронами, високопродуктивними сортами є дієвим агрозаходом для реалізації потенціалу черешні в південних регіонах. Водночас, впровадження нових технологій вирощування цієї культури в посушливих умовах півдня України стримується дефіцитом водних ресурсів та їх високою вартістю, що в свою чергу вимагає застосування ресурсоощадних підходів при вирощуванні черешні за краплинного зрошення.
Keywords: черешня; краплинне зрошення; грунт; випаровування; полив; опади