Сутність соціального капіталу та його особливості в аграрній сфері - Грицаєнко, Ігор Миколайович; Грицаенко, Игорь Николаевич; Hrytsaienko, Ihor (My University, 2018)
UK: Пропонується комплексна класифікація соціального капіталу за характером існуючих зв'язків, формами прояву, наслідками для суспільства та рівня аналізу. На підставі особливостей соціального капіталу аграрної сфери розроблено заходи для його зростання на основі підвищення солідарності сільского населення, позитивного розвитку соціального середовища села. RU: В процессе исследования использованы совокупность методов и подходов: системного анализа - при изучении теоретических основ социального капитала и его особенностей в аграрной сфере; научной абстракции - при разработке общих подходов к комплексной классификации социального капитала; абстрактно-логический подход - при обобщении результатов исследования и формирования выводов. EN: In the research process has been used a set of methods and approaches: system analysis – in studying the theoretical bases of social capital and its features in the agrarian sphere; scientific abstraction – in developing common approaches to the complex classification of social capital; abstract and logical approach – in generalization of research results and formulation of conclusions.
Сущность социального капитала и его особенности в аграрной сфере
Essence of social capital and its features in the agrarian sphere
Keywords: соціальний капітал; інституційне середовище; норми; довіра; соціальні мережі; комплексна класифікація соціального капіталу; соціальний капітал аграрної сфери; социальный капитал; институциональная среда; нормы; доверие; социальные сети; комплексная классификация социального капитала; социальный капитал аграрной сферы; social capital; institutional environment; norms; trust; social networks; complex classification of social capital; social capital of the agrarian sphere