Опис до патенту на корисну модель № 117282 "Елемент Пельтьє" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; Токовий, І. І.; Бедлецький, В. Г. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Елемент Пельтьє складається з керамічних пластин і внутрішня структура виконана як термопари, з'єднані послідовно по струму і паралельно по потоку тепла. Термопари виконані із аморфних напівпровідників, а саме з халькогенідного скла в вигляді спаяних в кінцях пластин у місцях р-n або n-р переходів. В проміжку між пластинами термопар розміщують шар склотканини
Keywords: елемент Пельтьє; керамічні пластини; аморфний напівпровідник; халькогенідне скло; склотканина