Synthesis of radiometric receivers on the criterion of statistical invariance to fluctuations of strengthening and narrow-band interference - Hutsol, T.; Popryaduhin, V.; Popova, I.; Kosulina, N.; Cherenkov, A. (My University, 2018)
UK: Для дистанційного вимірювання власного теплового електромагнітного випромінювання тварин був проведений синтез радіометричного приймача за критерієм статистичної інваріантності вихідного сигналу, тобто виміру корисної потужності випромінювання до потужності заважаючих впливів. Відповідно до отриманих виразів для імпульсної характеристики вхідного ланцюга і схеми квадратичного детектування була складена структура синтезованого радіоприймача. RU: Для дистанционного измерения собственного теплового электромагнитного излучения животных был проведён синтез радиометрического приёмника по критерию статистической инвариантности выходного сигнала, т. е. измерению полезной мощности излучения к мощности мешающих воздействий. В соответствии с полученными выражениями для импульсной характеристики входной цепи и схемы квадратичного детектирования была составлена структура синтезированного радиоприемника.
Синтез радиометрических приемников по критерию статистической инвариантности к флултуациям усиления и узлополосной помехи
Keywords: радіометричний приймач; електромагнітне випромінювання тварин; флуктуації коефіцієнта підсилювача; вузькосмужна перешкода; радиометрический приёмник; електромагнітне випромінювання; флуктуации коэффициента усиления; узкополосная помеха; электромагнитное излучение; электромагнитное излучение животных