Патент на корисну модель № 23875 "Спосіб автоматичного регулювання розвантаження згущувача" - Сидоренко, Віктор Дмитрович; Сидоренко, Виктор Дмитриевич; Sydorenko, Viktor; Щокін, В. П.; Кучер, В. Г.; Пучков, І. П. (My University, 2007)
Спосіб автоматичного регулювання розвантаження згущувача заснований на зміні прохідного перерізу розвантажувального патрубка згущувача по щільності пісків, що розвантажуються, що є живленням високоградієнтного сепаратора, який відрізняється тим, що вимірюють вміст загального заліза у хвостах високоградієнтного сепаратора та при величині втрат більше припустимого значення, корегують прохідний переріз розвантжувального патрубка згущувача у бік збільшення а при значенні втрат менше припустимого значення - у бік зменшення
Keywords: галузь автоматизації процесу згущення пульпових продуктів окислених (гематитових) руд; збагачення гематитових руд; високоградієнтні сепаратори; регулювання розвантаження пульпових продуктів; спосіб керування роботою згущувача