The impact of war and migration on foreign language learning among Ukrainian students - Kryvonos, Iryna; Кривонос, Ірина Анатоліївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
EN: The article examines the impact of full-scale war and forced migration on the motivation, opportunities, and psychological aspects of foreign language learning by Ukrainian students. The transformations of language needs in the conditions of staying abroad, distance learning, and adaptation to new cultural environments are considered. The role of a foreign language as a tool for integration, self-preservation and academic development of Ukrainian youth in times of crisis is analysed. /// UA: У статті досліджується вплив повномасштабної війни та вимушеної міграції на мотивацію, можливості та психологічні аспекти вивчення іноземних мов українськими студентами. Розглянуто трансформації мовних потреб в умовах перебування за кордоном, дистанційного навчання та адаптації до нового культурного середовища. Проаналізовано роль іноземної мови як інструменту інтеграції, самозбереження та академічного розвитку української молоді в умовах кризи.
Вплив війни та міграції на вивчення іноземних мов серед здобувачів-українців
Keywords: war; migration; Ukrainian students; foreign language; adaptation; integration; motivation; війна; міграція; українські студенти; іноземна мова; адаптація; інтеграція; мотивація