Дослідження характеру протікання тягового ккд мез тягового класу 1,4-3 при баластуванні його технологічного модуля - Чаплінський, Андрій Петрович (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: З огляду на попередні роботи можна стверджувати, що на тягові властивості Модульних Енергетичних Засобів (МЕЗ) перемінного тягового класу 1,4-3 значною мірою впливають його конструктивні параметри. Оцінювати цей вплив доцільно через дослідження характеру протікання його тягового коефіцієнту корисної дії (ККД). В цій роботі пропонуємо дослідити вплив баластування технологічного модуля МЕЗ 1,4- 3 на характер зміни його тягового ККД (ηte). Система рівнянь, для визначення тягового ККД МЕЗ перемінного тягового класу 1,4-3, залишилась не змінною і розглядалась в роботах. У якості досліджуваного зразка технологічного модуля було взято візок на основі заднього мосту трактора Т-150К і вагою Gm = 33 кН. Вагу технологічного модуля, під час досліджень, збільшували шляхом баластування до 38 кН з кроком 1 кН. Характер протікання тягового ККД досліджувався в діапазоні тягових зусиль Pg=14…60 кН.
Keywords: залежність тягового ККД; властивості модульних енергетичних засобів (МЕЗ); баластування ТМ