Забезпечення конкурентоспроможності фермерських господарств України: автореф. дис. ... доктора економ. наук : 08.00.04 - Єременко, Денис Володимирович; Еременко, Денис Владимирович; Yeremenko, Denys (Київ: Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2019)
UK: У дисертації доведено, що основним напрямом розвитку вітчизняного фермерства є забезпечення конкурентоспроможного високотоварного виробництва сільськогосподарської продукції разом із розширенням сфери виробничо-господарської діяльності. Обґрунтовано необхідність створення альтернативної системи функціонування підприємницьких структур, діяльність яких має враховувати обов’язковий характер сталого розвитку сільських територій як невід’ємну складову свого подальшого існування. Запропоновано для використання поняття «фермерське село» або «село фермерського типу». Доведено, що головною метою фактичної реалізації моделі фермерського села є забезпечення гармонійного співіснування підприємницьких структур селянського типу в межах однієї адміністративної одиниці, стимулювання ведення ними господарської діяльності на принципах сталого розвитку. RU: Особенности обеспечения конкурентоспособного функционирования фермерских хозяйств в современных условиях определяется комплексом факторов, вытекающих из самой социально-экономической сущности данного субъекта аграрного предпринимательства, характера становления и современной интеграции в систему предпринимательской среды. Несмотря на социально-экономическую роль, которую играет данный сегмент аграрного производства на современном этапе развития аграрной отрасли, функционирование малых форм аграрного предпринимательства происходит в условиях выживания. EN: It is proved in the dissertation that the main direction of development of domestic farming is ensuring competitive high-quality production of agricultural products together with expansion of the sphere of production and economic activity. The necessity to create an alternative system of functioning of entrepreneurial structures, whose activity must take into account the mandatory nature of sustainable development of rural territories as an integral part of its further existence, has been substantiated. The term «farm village» or «farm-type village» has been proposed to use. It is proved that the main purpose of the actual implementation of the model of a farm village is to ensure the harmonious coexistence of business structures of the peasant type within one administrative unit, to stimulate their economic activity on the principles of sustainable development.
Ensuring the competitiveness of Ukrainian farms
Обеспечение конкурентоспособности фермерских хозяйств Украины
Keywords: фермерське господарство; конкурентоспроможність; аграрне виробництво; кластер; економічна ефективність; сільськогосподарська кооперація; економічна діяльність; фермерское хозяйство; конкурентоспособность; аграрное производство; экономическая эффективность; сельскохозяйственное сотрудничество; экономическая деятельность; farm; competitiveness; agrarian production; cluster; economic efficiency; agricultural co-operation; economic activity