Обліково-аналітичне забезпечення сільськогосподарських підприємств - Кравчук, А. В.; Ілляшенко, Катерина Володимирівна; Илляшенко, Екатерина Владимировна; Illiashenko, Kateryna (НУБіП України, 2021)
Найважливішою умовою сталого розвитку сільського господарства в сучасній економіці стає перехід на новий рівень організації бізнес-процесів і проведення послідовних заходів щодо підвищення ефективності виробництва. При розробці та реалізації стратегії розвитку сільськогосподарських підприємств приймаються бізнес-плани на середньо- і короткострокові періоди, формуються бюджети окремих бізнес-одиниць і структурних підрозділів, визначається потреба у фінансових ресурсах, здійснюється пошук найбільш раціональних джерел їх залучення, розраховується ефект від запланованих змін. Це передбачає необхідність розробки методології формування обліково-аналітичного забезпечення в сільськогосподарських підприємствах, спрямованого на створення інформаційної бази для прийняття управлінських рішень і дає можливість індикативно планувати діяльність, запускати нові бізнес-процеси шляхом проведення їх реструктуризації і планомірного згортання застарілих виробництв.
Keywords: бізнес-процеси; бізнес-план; фінансові ресурси; інформаційна база; сегменти бізнесу; програмно-цільове планування