Науково-дослідна практика як важливий освітній компонент у підготовці магістрів спеціальності Н1 Агрономія - Покопцева, Любов Анатоліївна; Алексєєва, Ольга Миколаївна; Іванова, Ірина Євгенівна; Герасько, Тетяна Володимирівна; Pokoptseva, Liubov; Alekseeva, Olha; Ivanova, Iryna; Gerasko, Tetiana (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті проаналізовано роль та зміст науково-дослідної (виробничої) практики як ключового елемента підготовки магістрів агрономії. Визначено основні компетентності та етапи формування практичних навичок у здобувачів. Особливу увагу приділено сучасним підходам у побудові агрономічних досліджень, зокрема цифровізації, інструментальному моніторингу та статистичній валідації результатів. /// EN: The article analyzes the role and content of research (production) practice as a key element in the training of master’s students in agronomy. The main competencies and stages of forming practical skills in students are determined. Special attention is paid to modern approaches to structuring agronomic research, including digitalization, instrumental monitoring, and statistical validation of results.
Research practice as an essential educational component in the training of master’s students in «Agronomy»
Keywords: науково-дослідна практика; магістр; агрономія; освітній процес; цифровізація; польовий дослід; research practice; master; agronomy; educational process; digitalization; field experiment