Силові електронні пристрої в системах керування: навчальний посібник для здобувачів вищої освіти - Квітка, Сергій Олексійович; Квитка, Сергей Алексеевич; Kvitka, Serhii (Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2021)
У навчальному посібнику розглянуті сучасні силові напівпровідникові прилади, а також принципи побудови і функціонування більшості сучасних силових напівпровідникових перетворювальних пристроїв, що використовуються в електроприводі та електроенергетиці: однофазних і трифазних некерованих та керованих випрямлячів, стабілізаторів напруги і струму, регуляторів змінного струму, автономних інверторів і інверторів ведених мережею, імпульсних перетворювачів постійної напруги, а також перетворювачів частоти. Навчальний посібник призначений для здобувачів закладів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Може бути корисним для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації за відповідною спеціальністю.
Keywords: навчальний посібник; електропривод; електроенергетика; напруга; струм; перетворювачі частоти; здобувачі закладів вищої освіти; електромеханіка; електротехніка; стабілізатори