Пріоритетні напрями політики сприяння регіональному туризму для територій з підвищеними воєнними ризиками - Почерніна, Наталя Вікторівна; Pochernina, Nataliia (Суми : Східноєвропейський центр наукових досліджень, 2025)
UA: План повоєнного відновлення України спрямований на прискорення стійкого економічного зростання, серед інших проектів нацпрограми "Поліпшення бізнес-середовища" виділяє й Програму пріоритетного регіонального розвитку для територій звільнених з окупації та територій, де велись бойові дії [1]. Оскільки відновлення промислового сектору вимагає значно вищих інвестицій та тривалого періоду відбудови капітальних об’єктів, то для регіональної політики актуалізуються завдання підтримки тих видів економічної діяльності, які можуть задовольнити споживчий попит та гарантувати надходження коштів до місцевого бюджету. Серед них важливу роль відіграє сфера туризму та рекреації. Це обумовлює вибір теми дослідження. Мета дослідження полягає у конкретизації пріоритетних напрямів політики сприяння регіональному туризму як складової системи антикризових заходів на територіях з підвищеними воєнними ризиками.
Keywords: повоєнне відновлення; регіональний туризм; антикризова політика; воєнні ризики; рекреація; сталий розвиток; туристична інфраструктура