Потенціал сталого розвитку на прикладі Ладижинської територіальної громади - Костікова, Н. В.; Вороніна, Юлія Євгенівна; Voronina, Yuliia (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Сталий розвиток територіальних громад означає процес створення та підтримки самодостатніх громад на місцевому рівні, які здатні забезпечувати зростання якісного рівня життя населення протягом тривалого періоду. Це включає в себе економічний, соціальний та екологічний розвиток, забезпечення ефективного управління ресурсами та послугами, а також збалансований підхід до розподілу функцій та влади між центральними та місцевими органами влади. Головною метою такого розвитку є створення стабільного та здорового середовища для розвитку громадян у напрямі забезпечення їхніх сьогоденних потреб та збереження ресурсів для майбутніх поколінь. Концепція сталого розвитку населених пунктів визначає, що управління сталим розвитком територіальної громади здійснюється в таких напрямках: – запобігання виникненню техногенних аварій, захист від несприятливих природних явищ; – поліпшення санітарно-гігієнічних умов; – формування в населених пунктах повноцінного життєвого середовища; – розвиток інженерної інфраструктури; – удосконалення виробничої інфраструктури; – розвиток транспортної інфраструктури; – забезпечення населення житлом; – поліпшення соціальних умов життя населення; – забезпечення раціонального використання природних ресурсів
Keywords: концепція сталого розвитку населених пунктів; ефективне управління ресурсами та послугами; інвестиції; фінансова стійкість