Регіональна асиметрія внутрішньогалузевої торгівлі з іншими країнами за якісними показниками - Почерніна, Наталя Вікторівна; Почернина, Наталья Викторовна; Pochernina, Natalia (My University, 2017)
Актуальним завданням розвитку економіки України за сучасних умов є підвищення ефективності зовнішньоекономічних зв’язків. Оскільки питання носить комплексний характер, то пошук шляхів його вирішення слід здійснювати на кожному рівні господарювання: на окремому підприємстві, в межах певної галузі, комплексу, регіону та національної економіки в цілому. Вітчизняні науковці часто обирають об’єктом розгляду внутрішньогалузеву торгівлю, тобто зовнішньоекономічні операції з товарами певної товарної позиції у відповідності до класифікації товарів ЗЕД. Метою даного дослідження є аналіз окремих якісних показників зовнішньої торгівлі фармацевтичною продукцією в регіональному аспекті.
Keywords: внутрішньогалузева торгівля; господарювання; національна економіка; зовнішня торгівля; регіональний аспект; фармацевтична продукція