Удосконалення комбінованого Грунтообробного знаряддя для технологічного процесу обробітку грунту в умовах товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім України" Горностаївського району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломного проекту здобувача СВО Бакалавр - Бащук, Дмитро Анатолійович (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Виконано аналіз технічних засобів для технологічної операції поверхневого обробітку ґрунту. Визначено склад робочих органів комбінованого агрегату, до якого ввійшли: плоскі диски; плоскі дисків, які коливаються; культиваторні лап з розпушувачами у вигляді прутків та котки. Виконано розрахунки з розташування культиваторних лап на рамі. Обґрунтовано профіль лобової поверхні культиваторної стійки. Для попередження і зниження випадків отримання трав під час виконання технологічних процесів обслуговування агрегату та виконання технологічного процесу передпосівного обробітку ґрунту розроблено карту контролю машино - тракторного агрегату з комбінованим агрегатом за показниками безпеки. Економічні розрахунки показали доцільність використання комбінованого агрегату
Keywords: агрегати комбіновані грунтообробні; агрегат комбінований МПГ-4; батарея дискова (Тип2); лапа культиваторна (Тип 2); зірочка; диск; шпулька; стійка; лапа стрілчата з хвостовиком