Вплив тепловоЇ обробки антиоксидантами на субстрати дихання кабачків впродовж зберігання - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia; Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna (Полтав. гос. аграр. акад., 2015)
Досліджено вплив теплової обробки антиоксидантами на інтенсивність та субстрати дихання кабачків впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і антиоксидантів дозволяє гальмувати інтенсивність дихання, практично вдвічі знижує швидкість витрачання сухих речовин, на 10..12 % розчинних сахаридів, а також інгібує приріст титрованої кислотності на 43…50 %, залежно від гібриду.
Keywords: кабачки; зберігання; антиоксиданти