Statistical assestment of socio-economic determination of crime in Ukraine - Palant, O. Y.; Ortina, Hanna; Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Kucher, M. M. (My University, 2018)
EN: One of the topical social prob-lems in the world is the criminalization of society in general and the economy in particular. This problem is most acute in countries with transitional economies. In conditions when traditional direct methods of fighting crime are not sufficiently effective, the development of alternative measures of state policy aimed at achieving the desirable results in the sphere of socio-economic relations is required. UK: Однією із актуальних соціальних проблем у світі є криміналізація суспільства у цілому і економіки зокрема. Найбільш гостро дана проблема постає у країнах з перехідною економікою. В умовах, коли традиційні прямі методи боротьби зі злочинністю не є достатньо результативними та ефективними, потрібна розробка альтернативних заходів державної політики, спрямованих на досягнення бажаних результатів у сфері соціально-економічних відносин.
Статистична оцінка соціально-економічної детермінації злочинності в Україні
Keywords: socio-economic determination; crime rate; correlation-regression analysis; model; соціально-економічна детермінація; рівень злочинності; кореляційно–регресійний аналіз; модель