Вдосконалення організації робіт на пункті технічного обслуговування машин фермерського господарства «Благовіщенське» Новотроїцького району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломного проекту ОКР Бакалавр - Малтхін, Роман Володимирович (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Дипломний проект складається з пояснювальної записки, яка має 68 сторінок основного тексту та графічно-креслярських робіт, яка містить 6 аркушів формату А1. Пояснювальна записка складається з 6 розділів, 18 таблиць, 3 рисунка, 27 джерел технічної та спеціальної літератури. Мета проекту – вдосконалення організації робіт на пункті технічного обслуговування машин фермерського господарства «Благовіщенське» Новотроїцького району Херсонської області. Для реалізації наміченої мети визначений необхідний обсяг ремонтно-обслуговуючих впливів – 8932 люд.год, обґрунтований штат виробничих працівників – 6 осіб. В проекті до умов пункту технічного обслуговування машин запропонований технологічний процес ремонту техніки. Організаційні рішення дозволяють виконати запланований обсяг робіт, при цьому основні параметри організації виробничого процесу мають такі значення: такт виробництва – 12,6 год., фронт ремонту – 2 шт. Для промивання фільтруючих елементів повітряочищувачів спроектована установка. З метою ліквідації виробничого травматизму, захворювань працівників, підвищення безпеки їх праці запропоновані вимоги безпеки при ремонті та технічному обслуговуванні техніки в майстерні. Доцільність запропонованих проектних рішень підтверджується техніко-економічною оцінкою. Для здійснення заходів по вдосконаленню організації робіт на пункті технічного обслуговування машин фермерського господарства «Благовіщенське» необхідно витратити 769,3 тис.грн. додаткових капітальних вкладень, термін окупності яких складе 2 роки.
Keywords: ремонт та технічне обслуговування; технологічний процес; вдосконалення організації робіт; охорона праці; собівартість; період окупності; процеси, машини та обладнання АПВ