Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia; Кулик, Аліна Степанівна; Кулик, Алина Степановна; Kulik, Alina (My University, 2014)
UK: Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40-55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталозі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин при зберіганні. RU: Доказано, что использование аграрного гидрогеля и антиоксидантов способствует продолжительности хранения зелени петрушки на 4055 суток, повышает выход товарной продукции на 26 % и максимально сохраняет ее биологическую ценность. Исследованиями подтверждено, что на первых этапах хранения ведущая роль в защите зелени петрушки от стресса принадлежит супероксиддисмутазе и каталазе, в дальнейшем - пероксидазе. Предложенный способ дополняет антирадикальный круг антиоксидантной системы защиты зелени петрушки и регулирует нормальный обмен веществ при хранении.
Антиоксидантная защита зелени петрушки для длительного хранения
The antioxidatic protection for parsley at long-term storage
Keywords: зберігання; зелень петрушки; гідрогель; супероксидцисмутаза; каталаза; пероксидаза; малоновий діальдегід; антиоксиданти; хранение; гидрогель; супероксидцисмутаза; малоновьй диальдегид; антиоксиданты; storage; parsley; hydrogel; catalase; peroxidase