Тенденції вдосконалення обладнання для роздачі кормів відлученим поросятам - Кузьміна, Т. М.; Парієв, А. О.; Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys (Мелітополь: ТДАТУ, 2018)
UK: Дана робота присвячена аналізу обладнання для годівлі поросят після відлучення їх від свиноматок. Поросята після відлучення від свиноматки потребують високоякісних і бездоганних (в гігієнічному відношенні) кормів та води. Для виконання цієї умови в даний час пропонуються комплекти обладнання, що розрізняються не тільки за станом розданого корму (рідке або сухе), але і за конструктивним виконанням. Для годівлі відлучених поросят пропонується різне обладнання, яке можна умовно розділити на дві групи: системи для рідкої та сухої годівлі. До пропонованих в даний час систем роздачі кормів для відлучених поросят відносяться системи, в яких вода примусово змішується з сухим кормом. За принципом приготування рідкої кормової суміші їх можна розділити на системи централізованого приготування кормосуміші та змішування корму і рідини в годівниці. RU: данная работа посвящена анализу оборудования для кормления поросят после отлучения их от свиноматок. Поросята после отлучения от свиноматки требуют высококачественных и безупречных (в гигиеническом отношении) кормов и воды. Для выполнения этого условия в настоящее время предлагаются комплекты оборудования, различающихся не только по состоянию розданного корма (жидкий или сухой), но и по конструктивному исполнению. Для кормления поросят после отлучения их от свиноматок предлагается разное оборудование, которое можно условно разделить на две группы: системы для жидкого и сухого кормления. К предлагаемым в настоящее время системам раздачи кормов для поросят после отлучения их от свиноматок относятся системы, в которых вода принудительно смешивается с сухим кормом. По принципу приготовления жидкой кормовой смеси их можно разделить на системы централизованного приготовления кормосмеси и смешивания корма и воды в кормушке. EN: This work is devoted to the analysis of equipment for feeding pigs after weaning them from sows. After weaning, sows require high quality and perfect (hygienically) feed and water. To fulfill this condition, equipment sets are currently being offered, which differ not only in the state of the feed distributed (liquid or dry), but also in their design. For weaning piglets after weaning them from sows, different equipment is offered, which can be divided into two groups: liquid and dry feeding systems. The currently proposed feed distribution systems for piglets after weaning them from sows are systems in which water is forcibly mixed with dry feed. According to the principle of preparing a liquid feed mixture, they can be divided into systems for centralized preparation of the feed mixture and mixing feed and water in the feeder.
Tendencies of improvement of equipment for the distribution of feed to powder grains
Keywords: відлучені поросята; сухий корм; вологий корм; система рідкої годівлі; система сухої годівлі; годівниця; трубопровід; резервуар–змішувач