Модельна конструкція комунікативної структури управління фінансовими потоками сільськогосподарських підприємств - Трусова, Наталя Вікторівна; Трусова, Наталья Викторовна; Trusova, Natalia (My University, 2016)
UK: Стаття присвячена дослідженню теоретичних та методичних аспектів формування комунікативної структури управління фінансовими потоками сільськогосподарських підприємств. Обґрунтовано, що управління фінансовими потоками на основі системно-потокового підходу уособлює в собі розподільчу функцію фінансової системи сільськогосподарських підприємств, яка створює оптимальні пропорції формування та використання фінансових ресурсів в комунікативній структурі вхідних та вихідних потоків. Виділено класифікаційні ознаки системних факторів комунікативної структури управління фінансовими потоками сільськогосподарських підприємств. Доведено, що системні фактори комунікативної структури управління фінансовими потоками суттєво спрощують механізм дії фінансової системи господарюючих суб’єктів, і, таким чином, забезпечують способи, методи та повноту сприйняття організації процесу фінансування інвестиційних проектів на певних проміжках часу і простору. Розроблено модельну конструкцію комунікативної структури управління фінансовими потоками сільськогосподарських підприємств, яка втілює в собі цілісність, генерованість, синергованість та ціленаправленість взаємопов’язаних систем: безготівкових розрахунків, управління фінансовими ризиками, управління оборотним капіталом, фінансового планування ібюджетування, залучення нових фінансових потоків. RU: Статья посвящена исследованию теоретических и методических аспектов формирования коммуникативной структуры управления финансовыми потоками сельскохозяйственных предприятий. Обосновано, что управление финансовыми потоками на основе системно- потокового подхода представляет собой распределительную функцию финансовой системы сельскохозяйственных предприятий, которая создает оптимальные пропорции формирования и использования финансовых ресурсов в коммуникативной структуре входных и выходных потоков. Выделены классификационные признаки системных факторов коммуникативной структуры управления финансовыми потоками сельскохозяйственных предприятий. Доказано, что системные факторы коммуникативной структуры управления финансовыми потоками существенно упрощают механизм действия финансовой системы хозяйствующих субъектов, и, таким образом, обеспечивают способы, методы и полноту восприятия организации процесса финансирования инвестиционных проектов, на определенных промежутках времени и пространства. Разработано модельную конструкцию коммуникативной структуры управления финансовыми потоками сельскохозяйственных предприятий, которая воплощает в себе целостность, генерированность, синергированость и целенаправленность взаимосвязанных систем: безналичных расчетов, управления финансовыми рисками, управления оборотным капиталом, финансового планирования и бюджетирования, привлечения новых финансовых потоков. EN: The article deals with study of theoretical and methodological aspects of formation of the communication structure of management by agricultural entities’ financial flows. It substantiates that financial flow management based on systemic flow approach embodies distribution function of the financial system of agricultural entities, which creates appropriate proportions of formation and use of financial flows in the communication structure of inflows and outflows. It distinguishes qualifying attributes of systemic factors of the communication structure of management by agricultural entities’ financial flows. It is proven that systemic factors of the communication structure of management by financial flows significantly simplify mechanism of operation of the economic entities’ financial system and thus ensure modes, methods and entire perception of arrangement of financing investment projects within specific periods of time and areas. The model construction of the communication structure of management by agricultural entities’ financial flows, which embodies integrity, generity, synergism and targeting of interrelated systems (cashless payments, financial risk management, working capital management, financial planning and budgeting, attraction of new financial flows) is developed.
Модельная конструкция коммуникативной структуры управления финансовыми потоками сельскохозяйственных предприятий
Model Construction of Communication Structure of Management by Financial Flows of Agricultural Enterprises
Keywords: фінансовий менеджмент; фінансова система; фінансові потоки; фінансові ресурси; комунікативна структура управління; сільськогосподарські підприємства; финансовый менеджмент; финансовая система; финансовые потоки; финансовые ресурсы; коммуникативная структура управления; сельскохозяйственные предприятия; financial management; financial system; cash flows; financial resources; communication management structure; agricultural enterprises