Оцінка PBL як поширеного у зарубіжних університетах інноваційного підходу до підготовки інженерів - Тітова, Олена Анатоліївна; Титова, Елена Анатолиевна; Titova, Olena (Суми: ФОП Цьома С. П., 2017)
Uk: В статті подано результати дослідження одного з найпоширеніших за кордоном підходів до підготовки інженера – PBL (problem / project based learning – проблемно- / проектно-орієнтоване навчання). Проаналізовано взаємодію понять problem / project-oriented. Наведено окремі приклади ефективного застосування підходу у світових університетах. En: The article deals with PBL (problem / project based learning) as one of the most popular approaches used in engineering education all over the world. The paper includes the results of analysis for clarifying problem / project-oriented terms interaction. There are some examples of an effective application of the approach at world universities
Keywords: проблемне навчання; проектно-орієнтоване навчання; підготовка інженера; інноваційна інженерна діяльність; творчий потенціал інженера; problem based learning; project based learning; engineering education; innovative engineering; engineer creative potential