Обгрунтування факторів, що впливають на процес компостування - Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr; Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila (My University, 2020)
Одним з найбільш широко застосовуваних у сільському господарстві способів утилізації відходів тваринництва є компостування. Фактори, що впливають на процес компостування можна розділити на дві групи: 1) залежать від субстрату (баланс поживних речовин, рН, розмір часток, пористість і вологість); 2) залежать від характеристик процесу компостування (концентрація O2, температура, вологість компостної суміші).
Keywords: процес компостування; сільське господарство; утилізація відходів тваринництва; субстрат; мікроорганізми; пористість субстрату; аерація; вологість; температура