Роль освіти в українському суспільстві - Фесенко, Я. О.; Грибова, Діана Вікторівна; Грибова, Диана Викторовна; Hrybova, Diana (МДПУ, 2015)
Беззаперечними ознаками розвитку людства є глобалізаційні та інтеграційні тенденції, які охопили всі без винятку сфери життя. У зв’язку з цим, характеристикою XXI ст. є пошук універсальної моделі розвитку суспільства, що гармонійно поєднуватиме знання та високоефективні технології, новації та глобальні тенденції. Освіта сьогодні є головною моральною підвалиною суспільства, вона має бути спрямована в майбутнє.
Keywords: освіта; формування освітньої політики; роль державної освітньої політики; державна освітня політика; сучасна система освіти