Розробка технології виготовлення печива біскотті з додаванням грибної сировини (23 ХТД 12885038.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» - Чапалов, Єгор (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою, проаналізовано особливості ринку кондитерських та борошняних виробів з додаванням їстівних грибів, визначено перспективні шляхи удосконалення таких продуктів; визначено вимоги нормативних документів до показників якості та безпеки печива; досліджено особливості технологічного процесу виготовлення біскотті та розроблено технологічну схему виготовлення продукції з додаванням доступної грибної сировини, обґрунтовано апаратурну схему виробництва; виготовлено зразки такої продукції та проведено аналіз органолептичних показників, біологічної та харчової цінності такої продукції (теоретично, на основі розрахунків); визначено економічну ефективність розробленої технології та розроблено питання з охорони праці.
Keywords: біскотті; ерінгі; грибний порошок; стандарти; нормативно-технічна документація; органолептичні показники; рецептура; харчова цінність