Традиції лексикографічної фіксації національно-маркованих одиниць у шотландсько-англійських словниках - Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Лемещенко-Лагода, Виктория Владимировна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (My University, 2020)
Дослідженню проблем вивчення національно маркованих лексичних одиниць, особливостей їхньої класифікації, функціонування і перекладу присвячені роботи таких мовознавців як Є. Верещагіна, І. Голубовської, Р. Зорівчак, В. Костомарова, М. Кочерган, О. Снитко, О. Тупиця, Н. Хіль, Дж. Ліон, П. Ньюмарк та ін.
Keywords: словники; лексика; лінгвістичні дослідження; національно маркована лексика