Опис до патенту на корисну модель № 61456 "Вібраційно-відцентровий сепаратор" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Пастушенко, М. Г. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2011)
Вібраційно-відцентровий сепаратор, який включає поміщений в кожух вібровідцентровий решітний барабан, над яким розміщений пристрій для завантаження, пневмосепаруючий пристрій та приводи, який відрізняється тим, що верхня частина пневмосепаруючого пристрою виконана у вигляді спіралі Архімеда
Keywords: пристрій, що поділяє тверді матеріали за аеродинамічними властивостями та розмірами; машини для очищення зерна; очищення та сортування зерна і насіння