Моделювання процесу адсорбції в пакеті MathCad - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Цинцовська, Т. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
UK: Розглядаються характерні особливості процесу адсорбції, а саме, вибірковість і оборотність. Запропоновано моделювання для дослідження процесів поглинання з парогазових сумішей (розчинів) одного або декількох компонентів, а за певних умов виділення компонентів з адсорбенту. Програмні розрахункові блоки виконані в пакеті MathCad. EN: Characteristic features of the adsorption process, namely selectivity and reversibility, are considered. A modeling method to study the absorption processes from vapor-gas mixtures (solutions) of one or more components, and under certain conditions the separation of components from the adsorbent is proposed. Software block calculations are performed in the MathCad package.
Keywords: модель; моделювання процесу; адсорбція; компонент; параметри; model; process modeling; adsorption; adsorption; component; parameters