Аналіз розподілених мереж - Темніков, Геннадій Євгенович; Терещенко, В. В.; Лубко, Дмитро Вікторович (Мелітополь : 2021, 2021)
UA: Швидкість росту, що спостерігалася в комп’ютерних технологіях в останні півстоліття – досить велика. Розвиток йшов від машин, що коштували 100 мільйонів доларів і виконували одну команду за секунду, до машин, які коштують 1000 доларів і виконують 10 мільйонів команд за секунду. Різниця в співвідношенні ціна/продуктивність досягла порядку 1012. В даний час практично всі великі програмні системи є розподіленими. Розподілену систему можна визначити як набір з’єднаних каналами зв’язку незалежних комп’ютерів, які з точки зору користувача деякого програмного забезпечення виглядає як єдине ціле. А це наразі дуже важливо та має велику актуальність проблематики при швидких та великих об’ємах розрахунків на ПК.
Keywords: розподілені системи; інтеграція прикладних програм; проектування; реалізація розподілених систем; забезпечення комп’ютерних систем