Переваги і недоліки митного оподаткування в Україні - Карюк, А. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Мито — непрямий податок, різновид митних платежів, який накладається на товари, що переміщуються через митний кордон, тобто ввіз/вивіз чи транзит. Митний платіж — це різновид обов'язкових платежів, що справляються під час переміщення або у зв'язку з переміщенням товарів через митний кордон України та контроль за справлянням яких покладено на митні органи
Keywords: мито; митний платіж; непрямий податок; митний кордон; обов'язковий платіж