Відбиваючі дифракційні гратки з гармонічним рельєфом - Дьоміна, Наталя Анатоліївна; Демина, Наталья Анатольевна; Domina, Natalia; Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola (Мелітополь: ТДАТУ, 2015)
UK: Робота присвячена математичному розгляду дифракції Фраунгофера у випадку скалярного наближення для відбиваючої одновимірної гратки. Розглянуто інтенсивність дифракційних хвиль у залежності від амплітуди модйляції гармонічного рельєфу відбиваючої гратки та кута дифракції. RU: Рассмотрена дифракция Фраунгофера в случае скалярного приближения для отражающей одномерной решетки с синусоидальным профилем. Получена зависимость интенсивности дифракционных волн от амплитуды модуляции рельефа отражающей решетки и угла дифракции. EN: Fraunhofer diffraction is considered in frames of the scalar approximation for a reflective sine-shaped grating. The diffraction wave intensity dependence on the modulation amplitude of a reflective grating profile and diffraction angle is obtained.
Отражательные дифракционные решетки с гармоническим рельефом
Sine-shaped reflective diffraction gratings
Keywords: дифракція Фраунгофера; відбиваюча дифракційна гратка; дифракційна ефективність