Порівняльний аналіз застосування асинхронних і вентильних електродвигунів - Галавура, М. М.; Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii (ТДАТУ, 2020)
BDLC двигуни доцільно використовувати в сферах, де потрібне високоточне регулювання положень, на відмінну від асинхронних які не здатні на такі показники. Крім того їх можна використовувати в установках, в яких необхідна частота обертів понад 10000 об/хв. Але ціна безколекторного двигуна так як і його ремонт перевищують раніше згаданих асинхронні двигуни, роблячи їх менш поширеними в використанні. Таким чином у вентильних і асинхронних електродвигунів різні задачі та не є взаємозамінним при порівняній потужності.
Keywords: електродвигун; асинхронний електродвигун; безщіточні двигуни постійного струму; фази роботи безколекторного двигуна