Особливість локального внесення добрив з поливною водою при краплинному зрошенні садів - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana; Пчолкіна, Н. Г. (My University, 2018)
Використання краплинного гідропідживлювача у дослідах з плодовими деревами забезпечує можливість підвищення репрезентативності досліджень за рахунок проведення потрібної таксації дерев без прив‘язування до їх розташування відносно трубогону, спрощує використання рендомізованого способу розташування варіантів, чим зменшує вплив ґрунтової неоднорідності на кінцеві результати досліджень, можливість зменшення площі облікових ділянок зі збільшення повторень варіантів досліду, закладання дослідів за принципом «дерево-ділянка», можливість ведення багатофакторних дослідів по спільному зрошенню і удобренню з різними комбінаціями видів, форм, строків і доз внесення добрив, а також при необхідності введення додаткових варіантів до схеми досліджень.
Keywords: локальне застосування добрив; фертигація; внесення добрив; зменшення навантаження на грунт; зрошення; зрошувана система; краплинний гідропідживлювач; таксація дерев