Інноваційні підходи до формування конкурентоспроможності молокопереробних підприємств - Болтянська, Лариса Олексіївна; Boltianska, Larysa; Гурін, О. М. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Молокопереробні підприємства України функціонують в умовах зростаючої конкуренції, нестабільної сировинної бази, зміни споживчих уподобань та підвищених вимог до якості й безпечності продукції. Додатковий тиск чинять воєнні виклики, порушення логістики та необхідність відповідності європейським стандартам. У таких обставинах традиційні методи управління вже не забезпечують належної ефективності, що актуалізує потребу у впровадженні інноваційних технологій та сучасних управлінських рішень для підтримання конкурентоспроможності та стійкості підприємств галузі.
Keywords: молокопереробні підприємства; конкурентоспроможність