Стратегія інтернаціоналізації ТДАТУ на 2026-2030 роки - (:unkn) unknown (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Стратегія інтернаціоналізації ТДАТУ на 2026–2030 роки є внутрішнім нормативним документом університету, що визначає ключові цілі, принципи, напрями та механізми розвитку міжнародної діяльності. Вона виконує функцію рамкової основи для розроблення планів реалізації, програм, положень, регламентів та інших внутрішніх документів у сфері інтернаціоналізації. Стратегія узгоджується зі Стратегією розвитку ТДАТУ на 2023–2030 роки, з чинним законодавством України, національними та європейськими пріоритетами у сфері вищої освіти й науки. У випадку змін законодавства або стратегічних документів державного рівня окремі положення Стратегії можуть бути уточнені чи доповнені рішенням Вченої ради університету. Відповідальність за загальну координацію реалізації Стратегії інтернаціоналізації несе ректор ТДАТУ та уповноважений проректор, відповідальний за міжнародну діяльність, відділ міжнародних зв’язків у взаємодії з факультетами, кафедрами, науковими і адміністративними підрозділами. Кожен структурний підрозділ університету, у межах своєї компетенції, враховує завдання інтернаціоналізації при плануванні своєї діяльності. Стратегія реалізується через плани заходів, які можуть уточнюватися щорічно з урахуванням результатів моніторингу, наявних ресурсів, безпекової ситуації та змін зовнішнього середовища. Результати виконання Стратегії підлягають щорічному звітуванню на Вченій раді ТДАТУ із подальшим інформуванням академічної спільноти та зацікавлених стейкхолдерів. У разі суттєвих змін безпекового, соціально-економічного чи нормативного контексту може бути ініційований позаплановий перегляд окремих цілей, завдань і показників Стратегії. Рішення про внесення змін ухвалюється Вченою радою ТДАТУ за поданням уповноваженого проректора, відповідального за міжнародну діяльність, Стратегія інтернаціоналізації ТДАТУ набирає чинності з моменту її затвердження Вченою радою університету та діє до 31 грудня 2030 року. Після завершення строку дії на основі підсумкової оцінки результатів реалізації Стратегії та аналізу нового контексту розвитку університету готується проєкт нової стратегії інтернаціоналізації на наступний період. Реалізація Стратегії ґрунтується на принципах академічної свободи, відкритості, інклюзивності, партнерства, сталого розвитку, цифровізації, людиноцентричності, узгодженості та системності. Університет розглядає інтернаціоналізацію як невід’ємний елемент своєї місії та внеску у відновлення прифронтового регіону й зміцнення позитивного іміджу України у світі.