Ростові рекції пшениці озимої у фазі проростання за дії кремнієво-калійного добрива «Аgroglass stimul» та сольового навантаження - Гордій, О. О.; Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym (My University, 2017)
Несприятливі абіотичні фактори негативно впливають на ріст та розвиток сільськогосподарських культур. Так, засолення є одним з характерних факторів навколишнього середовища для південних районах України, що викликає зниження схожості насіння, порушення роботи фізіологічних систем культур. Одним із ефективних методів підвищення солерезистентності культур є застосування речовин регуляторного типу, з огляду на те, що значні площі посівів продовольчих злакових культур і пшениці, зокрема, в Україні знаходяться на ґрунтах різного ступеню засолення.
Keywords: пшениця озима; добрива; насіння; кремнієві добрива; кремнієво-калійне добриво «Agroglass Stimul»